Groep 1B en 2B


 

Welkom in groep 1B-2B,


In onze groep zitten 18 kleuters. Juf Rianne is er op maandag, dinsdag en woensdag en juf Esther op donderdag. Op vrijdag zijn alle kleuters vrij. In onze groep komen er gedurende het schooljaar nieuwe kleuters bij.

Ons lokaal is gezellig, licht, rustig en nodigt uit tot spelen en dus tot ontwikkelen. We hebben een prachtige speelverdieping. Beneden is de huishoek en boven is het boekenhoekje en een speelkleed. Soms verandert de poppenhoek in een winkel en dan is het weer de bibliotheek. In de gang is onze bouwhoek, die gebruiken we samen met de kinderen van de kleutergroep van juf Marloes. Verder werken/spelen we met ontwikkelingsmateriaal, het schildersbord, klei en we knutselen veel. Natuurlijk maken we ook veel gebruik van het digibord en onze computers. Als we uitgespeeld zijn in de klas is er ook nog een prachtig speelplein en een uitdagende gymzaal. De deur van onze klas staat altijd open.

Ouders brengen hun kleuters ‘s morgens altijd in de klas. Zij gaan ook mee met uitstapjes. We zijn bv naar de appelboomgaard geweest, de boekwinkel en de dierenwinkel. Op de verjaardag van uw kleuter mag u het eerste half uurtje mee vieren in de klas.

We werken met thema’s. Als we werken over bv de herfst, dan gaan alle taal- en rekenactiviteiten, liedjes en versjes, uitstapje en knutselen/tekenen over dat thema. We hebben ook een thematafel in de klas waar allerlei spulletjes over het thema te zien zijn.

Onze school werkt met de Kanjertraining. Deze training leert kinderen, ouders en leerkrachten om goed en respectvol met elkaar om te gaan.
We geven Engels in de kleutergroep. Onze methode heet Take it easy!
Onze rekenmethode is van Pluspunt. Kleuters van groep 2 werken in een echt werkboek. We besteden veel aandacht aan creativiteit en muziek.

Een keer per schooljaar komt de juf op theevisite, samen een gezellig kletspraatje maken of een gezelschapsspelletje spelen.

Hieronder ziet u enkele foto's van een schooldag

    

  
   
Tot ziens in groep 1B-2B
juf Esther en juf Rianne

Heerlijk weer in de zandbak spelen. Spelen in de zandbak. Lees meer »
Oma Marianne op bezoek in de kleutergroep Oma Marianne op bezoek in de kleutergroep. Lees meer »
Knutselwerken Carnaval bezorgen bij ETOS Lees meer »
VOORBEREIDING KERSTVIERING Lees meer »
MUZIEKLES IN DE KLEUTERGROEP Lees meer »
SCHOENCADEAUTJES EN EEN RECEPT VOOR CUP-CAKES. De kleuters bakten deze week Sinterklaas-Cup-Cakes volgens het Welles-Piet recept. Lees meer »
IJs eten bij Plaza 't Spotje Het jaarlijkse traditionele ijsje geschonken door Plaza 't Spotje. Lees meer »
MUZIEKLES VOOR KLEUTERS DOOR SASKIA ROZIER. Lees meer »
 
Pagina 3 van 3Eerste   Vorige   1  2  [3]  Volgende   Laatste   

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie