Groep 7B en 8


Welkom in groep 7B en 8


De groep met oudste leerlingen van onze school. Dit schooljaar een heterogene groep. Groep 8 bestaat uit 18 leerlingen en groep 7 heeft 7 leerlingen.  

In deze groep werk ik als fulltimer, met inmiddels al meer dan 35 jaar ervaring in het geven van lessen aan combinatiegroepen. Dit jaar heb ik weer een combinatiegroep met totaal 25 leerlingen. Dit vereist nogal wat in je klassenorganisatie. Door de klassenorganisatie leren de kinderen heel goed zelfstandig te werken wat later weer grote voordelen heeft in het voortgezet onderwijs. Hiervoor maken we veelvuldig gebruik van taakkaarten, diverse werkhoeken binnen onze school en de vele computers in en buiten de klas

Via ons netwerk kunnen de kinderen een aantal onderwijsprogramma’s op school gebruiken en kunnen ze ook werken aan hun werkstuk. Dit doen ze via MOO (mijn onderwijsomgeving). Het voordeel van MOO is dat ze thuis op moo.nl ook weer kunnen inloggen en verder kunnen werken aan hun werkstuk of aan een educatief programma.

Uiteraard wordt er in deze groep veel aandacht besteed aan de route richting het voortgezet onderwijs. Hieronder vallen dan de Entreetoets, de huisbezoeken en natuurlijk het klassikaal bezoeken van een school voor voortgezet onderwijs en het individueel bezoeken van de diverse open dagen in de regio. Tot slot zijn er nog meer zaken die kenmerkend zijn voor het werken met de oudste van de basisschool. In deze jaren doen we EHBO-examen, verkeersexamen, verschillende educatieve excursies, gaan we 3 of 4 dagen op schoolkamp en sluiten we de basisschool af met een altijd spetterende musical.

Tot ziens in groep 7B-8,
Adri Sprong.

GROEP 8 PRINT 3D. Groep 8 bouwt een 3Dprinter en de leerlingen leren ontwerpen met een 3D-tekenprogramma. Lees meer »
Peter Faber en de politie in groep 8. De acteur Peter Faber, twee agenten en een ex-veroordeelde waren vrijdag op De Meidoorn in groep 8. Lees meer »
Zomerfeest 2016 De afsluiting van het schooljaar met een zeer zonnig en warm Zomerfeest. Lees meer »
Musical "BOSOLEI" De afscheidsmusical van groep 8 "Bosolei". Lees meer »
Schoolkamp 2016 Schoolkamp van groep 7 en 8 op de Holenberg in Schaijk van 5-8 juli 2016. Lees meer »
Kunst Kiezel en Klei Groep 7B en 8 hebben de afgelopen weken kennis gemaakt met het Zaltbommelse Kunst Kiezel en Klei ... Lees meer »
Schoolkamp Heino Groep 7 en 8 zijn ter afsluiting van het schooljaar op schoolkamp geweest. Lees meer »
Ingebruikname Meidoorn 2.0 We gaan eindelijk naar onze nieuwe Meidoorn. Op maandag 2 november aanstaande worden de eerste l ... Lees meer »
 

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie