DE MEIDOORN IN HET RIJKSMUSEUM

Donderdag 10 januari hebben de groepen 6, 7 en 8 een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum. Met de "Rijksmuseumbus" werden ze in Kerkdriel opgehaald en naar Amsterdam gebracht. Na de ontvangst in de Teekenschool kregen we in kleine groepjes een rondleiding door het museum. Hierbij was uiteraard het hoogtepunt het bezoek aan de Nachtwacht.

Na deze rondleiding ging groep 7B en 8 naar het theater van de Teekenschool. Hier gingen ze de geschiedenis aan den lijve beleven. Op school hadden ze in de voorbereiding de teksten al ingestudeerd en na wat oefenen tussen de prachtige decors en met de attributen werden er prachtige voorstellingen opgevoerd.

Er werd door de eerste groep een toneelstuk gespeeld over het leven van Rembrandt van Rijn en het schilderen van de Nachtwacht. De tweede groep was getuige van de onthoofding van Raadspensionaris Van Oldenbarnevelt en speelde daarna de ontsnapping met de beroemd boekenkist van Hugo de Groot. En tot slot was er een groep die het erg koude avontuur op Nova Zembla beleefde; inclusief het vangen van een ijsbeer en de terugreis van de overlevenden per sloep.

Groep 6 en 7A zijn op zoek geweest naar sporen van de VOC en hebben met eigen ogen de luxe handelswaar uit deze tijd gezien . In het atelier van de Teekenschool hebben zij getekend en geschilderd met zelfgemaakte inkt en verf.

Een onvergetelijke ervaring voor deze leerlingen en een beleving waardoor de verhalen uit onze Nederlandse geschiedenis echt gaan leven.

De foto's van het bezoek aan het Rijksmuseum kunt u bekijken of downloaden via de fotogalerij.

Media
  • IMG_4911

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie