Groep 7 en 8


Welkom in groep 7 en 8


De groep met oudste leerlingen van onze school. Dit schooljaar een heterogene groep. Groep 8 bestaat uit 16 leerlingen en groep 7 heeft 13 leerlingen.  

In deze groep werk ik als fulltimer, met inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het geven van lessen aan combinatiegroepen. Dit jaar heb ik weer een combinatiegroep met totaal 29 leerlingen. Dit vereist nogal wat in je klassenorganisatie. Door de klassenorganisatie leren de kinderen heel goed zelfstandig te werken wat later weer grote voordelen heeft in het voortgezet onderwijs. Hiervoor maken we veelvuldig gebruik van taakkaarten, diverse werkhoeken binnen onze school en de vele computers in en buiten de klas

Via ons netwerk kunnen de kinderen een aantal onderwijsprogramma’s op school gebruiken en kunnen ze ook werken aan hun werkstuk. Dit doen ze via MOO (mijn onderwijsomgeving). Het voordeel van MOO is dat ze thuis op moo.nl ook weer kunnen inloggen en verder kunnen werken aan hun werkstuk of aan een educatief programma.

Uiteraard wordt er in deze groep veel aandacht besteed aan de route richting het voortgezet onderwijs. Hieronder vallen dan de Entreetoets, de huisbezoeken en natuurlijk het klassikaal bezoeken van een school voor voortgezet onderwijs en het individueel bezoeken van de diverse open dagen in de regio. Tot slot zijn er nog meer zaken die kenmerkend zijn voor het werken met de oudste van de basisschool. In deze jaren doen we EHBO-examen, verkeersexamen, verschillende educatieve excursies, gaan we 3 of 4 dagen op schoolkamp en sluiten we de basisschool af met een altijd spetterende musical.

Tot ziens in groep 7-8,
Adri Sprong.

Peter Faber en de politie in groep 8.

PETER FABER EN DE POLITIE OP DE MEIDOORN

De bekende acteur Peter Faber (o.a. van Schatjes en Mama is boos) kwam afgelopen vrijdag een gastles geven aan groep 8 op De Meidoorn. Peter Faber heeft een eigen stichting. Deze stichting biedt aan scholen gastlessen aan in samenwerking met de politie.
Deze lessen gaan over normen, waarden, keuzes maken, pesten, strafblad, enz… Twee agenten vergezeld van een ex-veroordeelde komen aan de kinderen vanuit de praktijk vertellen over deze onderwerpen.
Peter Faber opende de les met een boeiend verhaal over het volgen van je wens en over keuzes maken. Na dit ademloze halfuur werd dit door de agenten verduidelijkt met voorbeelden uit de praktijk en wat de gevolgen kunnen zijn van de keuzes die je maakt. Tot slot was er een ex-veroordeelde die dit illustreerde met het verhaal van zijn eigen keuzes en de gevolgen daarvan.
De kinderen waren na deze twee uur niet alleen onder de indruk, maar hadden op een doordringende, heldere, maar ook speels wijze veel geleerd over hoe je zelf je toekomst kunt bepalen en keuzes kunt maken.

Media
  • FullSizeRender1.jpg
  • IMG_7041.JPG
  • IMG_7042.JPG
  • IMG_7048.JPG
  • IMG_7052.JPG
  • IMG_7053.JPG
  • IMG_7899.JPG

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie