Groep 7 en 8


Welkom in groep 7 en 8


De groep met oudste leerlingen van onze school. Dit schooljaar een heterogene groep. Groep 8 bestaat uit 16 leerlingen en groep 7 heeft 13 leerlingen.  

In deze groep werk ik als fulltimer, met inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het geven van lessen aan combinatiegroepen. Dit jaar heb ik weer een combinatiegroep met totaal 29 leerlingen. Dit vereist nogal wat in je klassenorganisatie. Door de klassenorganisatie leren de kinderen heel goed zelfstandig te werken wat later weer grote voordelen heeft in het voortgezet onderwijs. Hiervoor maken we veelvuldig gebruik van taakkaarten, diverse werkhoeken binnen onze school en de vele computers in en buiten de klas

Via ons netwerk kunnen de kinderen een aantal onderwijsprogramma’s op school gebruiken en kunnen ze ook werken aan hun werkstuk. Dit doen ze via MOO (mijn onderwijsomgeving). Het voordeel van MOO is dat ze thuis op moo.nl ook weer kunnen inloggen en verder kunnen werken aan hun werkstuk of aan een educatief programma.

Uiteraard wordt er in deze groep veel aandacht besteed aan de route richting het voortgezet onderwijs. Hieronder vallen dan de Entreetoets, de huisbezoeken en natuurlijk het klassikaal bezoeken van een school voor voortgezet onderwijs en het individueel bezoeken van de diverse open dagen in de regio. Tot slot zijn er nog meer zaken die kenmerkend zijn voor het werken met de oudste van de basisschool. In deze jaren doen we EHBO-examen, verkeersexamen, verschillende educatieve excursies, gaan we 3 of 4 dagen op schoolkamp en sluiten we de basisschool af met een altijd spetterende musical.

Tot ziens in groep 7-8,
Adri Sprong.

Musical "BOSOLEI"

Groep 7b en 8 hebben dinsdag 18 juli samen een prachtige musical opgevoerd in de theaterzaal van MFC. De Kreek. De groepen hadden de musical BOSOLEI ingestudeerd. Een musical over een familie die direct na afloop van de musical naar hun vakantiebestemming camping Bosolei in Frankrijk vertrekt. Onderweg via Parijs en uiteindelijk op de camping aangekomen gebeuren er vele avonturen. En op de camping is er uiteraard de gebruikelijke miss en mister Bosolei verkiezing. In de musical was ook de première van de Lipdup over water. Samen gemaakt/gewonnen met De Bogerd uit Rossum. Een prachtige musical als afscheid van deze groep 8 van De Meidoorn.  Na afloop van deze musical hebben we op een "opbouwende" wijze afscheid genomen van deze groep 8.

De foto's van Bosolei kunt u bekijken of downloaden via de fotogalerij.

Media
  • DSC_0048.JPG

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie