Groep 7 en 8


Welkom in groep 7 en 8


De groep met oudste leerlingen van onze school. Dit schooljaar een heterogene groep. Groep 8 bestaat uit 16 leerlingen en groep 7 heeft 13 leerlingen.  

In deze groep werk ik als fulltimer, met inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het geven van lessen aan combinatiegroepen. Dit jaar heb ik weer een combinatiegroep met totaal 29 leerlingen. Dit vereist nogal wat in je klassenorganisatie. Door de klassenorganisatie leren de kinderen heel goed zelfstandig te werken wat later weer grote voordelen heeft in het voortgezet onderwijs. Hiervoor maken we veelvuldig gebruik van taakkaarten, diverse werkhoeken binnen onze school en de vele computers in en buiten de klas

Via ons netwerk kunnen de kinderen een aantal onderwijsprogramma’s op school gebruiken en kunnen ze ook werken aan hun werkstuk. Dit doen ze via MOO (mijn onderwijsomgeving). Het voordeel van MOO is dat ze thuis op moo.nl ook weer kunnen inloggen en verder kunnen werken aan hun werkstuk of aan een educatief programma.

Uiteraard wordt er in deze groep veel aandacht besteed aan de route richting het voortgezet onderwijs. Hieronder vallen dan de Entreetoets, de huisbezoeken en natuurlijk het klassikaal bezoeken van een school voor voortgezet onderwijs en het individueel bezoeken van de diverse open dagen in de regio. Tot slot zijn er nog meer zaken die kenmerkend zijn voor het werken met de oudste van de basisschool. In deze jaren doen we EHBO-examen, verkeersexamen, verschillende educatieve excursies, gaan we 3 of 4 dagen op schoolkamp en sluiten we de basisschool af met een altijd spetterende musical.

Tot ziens in groep 7-8,
Adri Sprong.

Ingebruikname Meidoorn 2.0

We gaan eindelijk naar onze nieuwe Meidoorn. Op maandag 2 november aanstaande worden de eerste lessen gegeven in het prachtige gebouw aan de Kerkstraat 43. Voor het zover is moeten we alleen nog even overhuizen.We gaan eindelijk naar onze nieuwe Meidoorn. Op maandag 2 november aanstaande worden de eerste lessen gegeven in het prachtige gebouw aan de Kerkstraat 43. Voor het zover is moeten we alleen nog even overhuizen. Om dit allemaal goed te kunnen doen hebben de kinderen 2 dagen extra herfstvakantie. De kinderen zijn al vrij op donderdag en vrijdag 22 en 23 oktober. Aansluitend is de herfstvakantie van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober. Het team en veel hulpouders gaan dan heel hard werken tijdens deze vrije dagen, om zo op maandag 2 november onze leerlingen te kunnen gaan lesgeven in dit mooi gebouw.
Media
  • foto wetransfer 13 januari 2016.JPG

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie