Groep 7 en 8


Welkom in groep 7 en 8


De groep met oudste leerlingen van onze school. Dit schooljaar een heterogene groep. Groep 8 bestaat uit 16 leerlingen en groep 7 heeft 13 leerlingen.  

In deze groep werk ik als fulltimer, met inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het geven van lessen aan combinatiegroepen. Dit jaar heb ik weer een combinatiegroep met totaal 29 leerlingen. Dit vereist nogal wat in je klassenorganisatie. Door de klassenorganisatie leren de kinderen heel goed zelfstandig te werken wat later weer grote voordelen heeft in het voortgezet onderwijs. Hiervoor maken we veelvuldig gebruik van taakkaarten, diverse werkhoeken binnen onze school en de vele computers in en buiten de klas

Via ons netwerk kunnen de kinderen een aantal onderwijsprogramma’s op school gebruiken en kunnen ze ook werken aan hun werkstuk. Dit doen ze via MOO (mijn onderwijsomgeving). Het voordeel van MOO is dat ze thuis op moo.nl ook weer kunnen inloggen en verder kunnen werken aan hun werkstuk of aan een educatief programma.

Uiteraard wordt er in deze groep veel aandacht besteed aan de route richting het voortgezet onderwijs. Hieronder vallen dan de Entreetoets, de huisbezoeken en natuurlijk het klassikaal bezoeken van een school voor voortgezet onderwijs en het individueel bezoeken van de diverse open dagen in de regio. Tot slot zijn er nog meer zaken die kenmerkend zijn voor het werken met de oudste van de basisschool. In deze jaren doen we EHBO-examen, verkeersexamen, verschillende educatieve excursies, gaan we 3 of 4 dagen op schoolkamp en sluiten we de basisschool af met een altijd spetterende musical.

Tot ziens in groep 7-8,
Adri Sprong.

Kunst Kiezel en Klei

Groep 7B en 8 hebben de afgelopen weken kennis gemaakt met het Zaltbommelse Kunst Kiezel en Klei evenement. Er werd voor De Meidoorn een prachtige "Kunstbus" geparkeerd. De kinderen werden in groepjes naar deze Kunstbus gehaald om uitleg te krijgen. In de bus stonden een aantal voorwerpen van abstracte en figuratieve kunst. De kinderen bespraken deze voorwerpen en schilderijen onder leiding van een kunstenares. De les kreeg een vervolg en afsluiting door middel van het maken van een abstract kunstwerk. Het was voor veel kinderen een mooie manier om op eenvoudige wijze kennis te maken met kunst en de liefde daarvoor te ontwikkelen.

 

Media
  • _MG_4886 kopie_s.jpg
  • _MG_4909 kopie_s.jpg
  • _MG_4978 kopie_s.jpg
  • vincent.jpg
  • Kunstbus.JPG

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie