Groep 7 en 8


Welkom in groep 7 en 8


De groep met oudste leerlingen van onze school. Dit schooljaar een heterogene groep. Groep 8 bestaat uit 16 leerlingen en groep 7 heeft 13 leerlingen.  

In deze groep werk ik als fulltimer, met inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het geven van lessen aan combinatiegroepen. Dit jaar heb ik weer een combinatiegroep met totaal 29 leerlingen. Dit vereist nogal wat in je klassenorganisatie. Door de klassenorganisatie leren de kinderen heel goed zelfstandig te werken wat later weer grote voordelen heeft in het voortgezet onderwijs. Hiervoor maken we veelvuldig gebruik van taakkaarten, diverse werkhoeken binnen onze school en de vele computers in en buiten de klas

Via ons netwerk kunnen de kinderen een aantal onderwijsprogramma’s op school gebruiken en kunnen ze ook werken aan hun werkstuk. Dit doen ze via MOO (mijn onderwijsomgeving). Het voordeel van MOO is dat ze thuis op moo.nl ook weer kunnen inloggen en verder kunnen werken aan hun werkstuk of aan een educatief programma.

Uiteraard wordt er in deze groep veel aandacht besteed aan de route richting het voortgezet onderwijs. Hieronder vallen dan de Entreetoets, de huisbezoeken en natuurlijk het klassikaal bezoeken van een school voor voortgezet onderwijs en het individueel bezoeken van de diverse open dagen in de regio. Tot slot zijn er nog meer zaken die kenmerkend zijn voor het werken met de oudste van de basisschool. In deze jaren doen we EHBO-examen, verkeersexamen, verschillende educatieve excursies, gaan we 3 of 4 dagen op schoolkamp en sluiten we de basisschool af met een altijd spetterende musical.

Tot ziens in groep 7-8,
Adri Sprong.

GROEP 8 PRINT 3D.

Groep 8 heeft de afgelopen maanden geheel zelfstandig een 3D-printer gebouwd. Deze zogenaamde 3D Kanjers Experience is geschonken door de familie van opa (Joop) van een oud-leerling van De Meidoorn. 3DKanjers is een landelijk initiatief waarbij kinderen door middel van bouwen, ontdekken, ontwerpen en 3D-printen kennis maken met wetenschap en techniek.

Wetenschap en techniek begint bij verwondering. Dezelfde verwondering die iemand heeft als hij/zij voor het eerst een 3D-printer een object ziet maken. Deze verwondering hebben we op De Meidoorn in praktijk gebracht met dit project. De leerlingen van De Meidoorn hebben de afgelopen weken leren bouwen, ontwerpen, voorbereiden, samenwerken en gebruiken. Dit heeft geleid tot het krijgen van een prima werkende 3D-printer. Daarnaast hebben we leren werken met 3D-programma’s als Tinkercad en Cura.

Aan het eind van het project werd de verwondering realiteit toen het eerste object door de 3D-printer werd geprint. Natuurlijk gaat dit project verder op De Meidoorn doordat we kinderen de komende jaren wil leren ontwerpen en programmeren voor de 3D-printer en de 21 first century skills dus in de praktijk gaan brengen. Alle leerlingen van groep 8 kregen als afsluiting een 3DKanjers Diploma.

Media
  • groep83d.jpg
  • IMG_9424.JPG

Voor leerlingen

Nieuwsbrieven


Fotogalerie