ICT

Het ict-onderwijs op De Meidoorn ontwikkelt zich in de praktijk en in alle groepen. De nieuwe Meidoorn is aangesloten op glasvezel en daarmee kunnen we met een hoge capaciteit en een snelle verbinding werken.

Het aantal werkstations voor de kinderen is geheel vernieuwd en flink uitgebreid. Op De Meidoorn wordt gebruik gemaakt van Chromebooks. Voor ieder kind is er één Chromebook beschikbaar. We hebben bewust niet gekozen voor een computerlokaal. ICT hoort geïntegreerd te zijn in het onderwijs van alledag. Dus zowel in de klas als in de werkhallen kan gebruik gemaakt worden van de Chromebooks en die zijn altijd beschikbaar voor de leerlingen.


Daarnaast is het gehele gebouw voorzien van Wi-Fi. Voor leerkrachten, ouders en voor de kinderen die nu al met een laptop werken. In de toekomst kunnen we onze ICT voorzieningen zonder problemen draadloos verder uitbreiden met laptops of tablets. Ook dat past in onze visie op ICT.

 

In de groepen wordt gebruik gemaakt van moderne 70’ Touchscreens. Deze schermen hebben een bijzonder scherp beeld en bieden enorm veel intuïtieve en interactieve toepassingsmogelijkheden voor leerlingen en leerkrachten.

De Touchscreens staan op een vloerlift en kunnen dus ook afgesteld worden op werkhoogte voor de leerlingen.Integreren van Mijn Omgeving Online (MOO) in ons onderwijs

Dit is een persoonlijke digitale leer- en werkomgeving voor leerlingen, leerkrachten én ouders. MOO draait volledig in de cloud en met een eigen inlog kunnen kinderen bijv. thuis verder werken aan een werkstuk (en aan u laten zien), een opdracht afmaken of gebruik maken van educatieve software. Zo raken ouders meer betrokken bij het onderwijs. MOO biedt dus enorm veel voordelen en informatie voor leerlingen, leerkrachten én ouders. Ouders en leerlingen worden eerst goed geïnformeerd over deze nieuwe en moderne ict-toepassing.

De communicatie met ouders vindt grotendeels plaats via e-mail

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT